Juwelier de Vaal

Juweliers heb je in alle soorten en maten, maar er is maar één Juwelier de Vaal! Het uit 1957 daterende familiebedrijf trekt graag zijn plan als het gaat om collecties en werkwijze. Een aanpak die de Bergambachtse winkel in de loop der jaren een enthousiaste klantenkring heeft opgeleverd.

Joke de Vaal is inkooptechnisch ‘de spin in het web’. Zij voelt precies aan wat haar klanten mooi vinden. En dat uit zich in een collectie sieraden, ringen en horloges die in meerdere opzichten onderscheidend is. “We gaan niet mee met de grote stroom van producten die je bij elke juwelier kunt aanschaffen,” vertelt ze. “Liever zijn we een tikje eigenzinnig.”

Bijzonder aan het juweliersbedrijf is ook dat men op basis van oud goud nieuwe sieraden maakt. “Dat doen we in ons eigen atelier op basis van een zelf vervaardigd 3D-ontwerp”, vertelt Jan de Vaal. “Het principe is eenvoudig: mensen komen hier met oude gouden sieraden die wij vervolgens smelten en tot een nieuw sieraad smeden. Dat kan op basis van een ontwerp zoals dat door de klant wordt aangeleverd, of vanuit een door ons voorgesteld 3D-ontwerp. Er is veel vraag naar. Logisch, want je geeft oude sieraden,die vaak een emotionele lading hebben, als het ware een tweede leven in een nieuwe vormgeving.”

Juwelier de Vaal voert verder ondermeer de briljant sieraden van R en C, Excellent en Annamaria Cammilli en de fraaie collectie van Wesley de Vaal met roosdiamant. Een fraaie collectie van trouw- en aanzoeksringen. En de mooie horlogemerken van Swiss military, Danish design, Tommy Hilfinger en Samsung.

Adres
Hoofdstraat 46
Bergambacht
0182 – 354161
Bekijk de website

Openingstijden
Di 09.30 – 17.30 uur
Wo 09.30 – 17.30 uur
Do 09.30 – 17.30 uur
Vr 09.30 – 20.30 uur
Za 09.30 – 17.00 uur