Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandel- en puzzeltocht

9 oktober 2021 van 10:00 tot 17:00

Op 3 oktober is het precies 100 jaar geleden dat er een grote brand woedde in Bergambacht. Om hier bij stil te staan, staat er van alles te gebeuren:

Er zullen grote borden met foto’s worden geplaatst op de plaatsen waar de brand heeft gewoed. Op zaterdag 9 oktober tijdens De Week van de Veiligheid wordt met antieke brandweerauto’s door het dorp gereden.

Ook wordt er die dag een wandel- en puzzeltocht door het dorp uitgezet waarin ook de plekken waar de brand heeft gewoed wordt meegenomen. Op het deelnameformulier staan fotodetails van huizen, voorwerpen, gevelstenen en dergelijke. De bedoeling is om het bijbehorende huisnummer er bij te zoeken. De wandel-/puzzeltocht wordt verspreid met de PLUS-folder op zaterdag 2 oktober. Ook zijn ze verkrijgbaar in de winkels. Deelnemers worden op 9 oktober na inlevering van het formulier een kopje koffie aangeboden op het H.B. Nederburghplein. We hopen natuurlijk op veel bezoekers.

Ook is er een kleurwedstrijd. De kleurplaten worden op school gekleurd en kunnen ingeleverd worden op het plein tot 16.00 uur, waarna er een prijswinnaar getrokken word door burgemeester Casemier.

Verder zijn er lespakketen naar de scholen verstuurd, waar ook een presentatie wordt gegeven door de brandweer. Ook wordt er een boekje uitgebracht. Deze is te verkrijgen bij Boekhandel Slingerland.

In de bibliotheek wordt op dinsdag 12 oktober door Roel Botter een lezing/presentatie gehouden over De Grote Brand en andere dorpsbranden. Hiervoor is aanmelden vooraf noodzakelijk i.v.m beschikbare plaatsen. Aanmelden kan via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

 

Gegevens

Datum:
9 oktober 2021
Tijd:
10:00 tot 17:00

Locatie

Bergambacht