Medewerker aan het woord: Mark Wissink van Eetcafé ‘t Centrum

Winkelhof bericht

Mark Wissink is heel blij dat het terras van Eetcafé ’t Centrum weer ouderwets vol zit. Vijf vragen aan de bevlogen bedrijfsleider van Bergambachts gezelligste eetcafé.

Waarvan gaat jouw horecahart sneller kloppen?

Mark: “Van drukte. Een volle zaak, tevreden gasten, dat alles goed loopt. Ik mis nu echt het spel met de gasten, de puzzel om voor iedereen die wil komen eten een tafeltje te regelen. Dat is zo mooi om te doen! Tijdens de lockdown was het goed organiseren van de bestellingen en bezorging mijn puzzel.”

Hoe kijk je terug op de afgelopen tijd?

Mark: “Het is niet de fijnste periode geweest. Je wil mensen een leuke tijd bezorgen, maar dat kon een groot deel van het jaar niet. Al is het wel heel mooi om te zien wat iedereen in de horeca ontwikkelt. Je denkt nu aan dingen waar je anders nooit aan had gedacht.”

Zoals de Eetwinkel en de kruidenboter?

Mark: “Precies. Steeds meer gasten vroegen naar onze kruidenboter, waarop we deze los zijn gaan verkopen. Hij ligt nu ook als kruidenmix bij de Plus. Dat is een groot succes. Zo groot zelfs, dat we bezig zijn om de kruidenbotermix in meerdere winkels in de regio te krijgen. Mensen zijn ook heel blij met de verse maaltijden van de Eetwinkel.”

Wat blijft je het meest bij uit 2020?

Mark: “De kerstperiode. Het was een geweldige week, even het ouderwetse stampen en keihard werken. We hebben ruim 500 zes gangen diners gemaakt. Het hele team heeft dagen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gewerkt. Gasten kregen instructies mee zodat ze het thuis af konden maken. Het was spannend of het bij iedereen goed zou gaan. Uiteindelijk waren alle bestellingen op tijd en zijn we overladen met geweldige reacties. We waren overdonderd door alle complimenten. Daar krijg je een enorme boost van.”