Gebakjes; je kunt ze op veel verschillende plekken kopen, maar dat betekent niet automatisch dat je topkwaliteit in handen krijgt. Bij brood- en banketbakkerij Blanken heb je die zekerheid wel. Met dank aan de ambachtelijke én creatieve wijze waarop de banketbakkers Patrick Stroobant en Lendert Noorlander hun vak uitoefenen.

“We maken álles zelf”, vertelt Remco Blanken namens zijn team. “Dat begint al bij het ‘zetten’ van onze eigen gronddegen en eindigt met de finishing touch. Vanuit die ambachtelijke basis ‘bouwen’ we als het ware aan een gebakje van onovertroffen kwaliteit. Het mooie is dat de consument die klasse herkent en er geen moeite mee heeft bij ons iets meer voor te betalen dan voor een ‘standaard gebakje’. De uitstraling én de smaakbeleving maken het meer dan waard.”

Binnen het mooie assortiment van Bakkerij Blanken gelden de tompouce en de slagroompunt al jaren als de meest populaire gebakjes, op korte afstand gevolgd door de slagroomsoes en de moorkop. “We komen ook wel eens met wat exotischer gebaksvarianten”, vertelt Remco Blanken. “Maar die scoren niet altijd even hoog. Onze ‘bolgebakjes’ met sinas en aardbei bavarois doen het juist wél uitstekend, mede óók vanwege hun heel luxe looks.”

Bakkerij Blanken speelt met haar gebaksassortiment  deels ook in op de jaargetijden. “In de zomer zie je veel gebak met verse aardbeien”, vertelt Remco Blanken. “In het najaar mogen de mensen rekenen op appel-noten taarten, mokkapunten en hazelnootgebak. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: ze zijn allemaal even lekker.” Kortom: genieten van gebak begint bij Bakkerij Blanken!

Lees meer over Bakkerij Blanken