“Hoe voorkom je gezondheidsklachten of kun je ervoor zorgen dat beginnende klachten niet verergeren? Die vraag is actueler dan ooit in een drukke samenleving waarin veel mensen stress ervaren, anderszins niet lekker in hun vel zitten. Met een veelheid aan klachten komen mensen bij ons in de winkel. Van hoofdpijn tot gewrichtsklachten en vul het zelf maar verder in.”

“Uiteraard krijgen wij zeer regelmatig mensen in onze winkel die te kampen hebben met bijvoorbeeld keelpijn, verkoudheid, gewrichtsklachten, spierpijn, slaapproblemen, stressklachten of overgewicht”, vertelt Wim Rodenburg, eigenaar van DA Drogist & Parfumerie Rodenburg. “We bieden iedereen een goed en deskundig advies aan en de juiste middelen om problemen te verlichten of te laten verdwijnen. Soms ook verwijzen we door naar een huisarts wanneer we een situatie niet vertrouwen.”

“Daarnaast houden we elke eerste maandag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur een spreekuur in ons pand aan de Hoofdstraat 35. Daar is dan Anneke Segers aanwezig, als gespecialiseerd verpleegkundige geeft ze gezondheidsadviezen. Dit spreekuur is toegankelijk voor iedereen en zijn er geen kosten aan verbonden. Er kunnen metingen worden gedaan, maar vragen rondom gezondheid vraagt een veel bredere kijk naar binnen. Waar vroeger het gesprek vaak ging over getallen, zijn we veel meer nieuwsgierig of er kansen liggen om je leven aan te passen en daarin je eigen keuzen te maken. Advies kan nodig zijn en willen wij vanuit de DA graag onze diensten aanbieden. Soms is een pijnstiller of gebruik van vitaminen een goede keuze voor dat moment, maar de vraag is of we ons bewust zijn van welke factoren kunnen bijdragen aan gezondheidswinst. Dat vraagt meer tijd en voorlichting.”

“Het is een andere manier van kijken naar klachten, meer ook van wat gaat wel goed en wat zou u willen veranderen. We noemen dat positieve gezondheid. Het bewust leven met eigen keuzes verhoogt de veerkracht en maakt het leven betekenisvol. Klachten zijn daarbij veelal minder op de voorgrond aanwezig. Immers ons leven bestaat uit meer.  Hier willen wij vanuit de DA graag een bijdrage aan leveren en werken we nauw samen met de Gemeente, de welzijnsorganisatie, huisartsen en paramedici in de Krimpenerwaard.”

Lees meer over DA Drogist & Parfumerie Rodenburg