Met een unieke samenwerking timmert Oskam Schoenen vanaf volgend jaar landelijk aan de weg: de wijd en zijd bekende schoenenzaak van Marcel en Ditty Oskam krijgt in de compleet vernieuwde winkel ook een bakkerij en lunchroom in het pand. Overbuurman Arjan van der Eijk de Echte Bakker maakt daarvoor de oversteek; eigenaren Arjan en Bianca van der Eijk zien ook van hun kant grote voordelen.

Rond de kerstdagen van 2019 legde Marcel het idee van samenwerking voor de eerste keer voor aan Arjan. “Dat kwam op een goed moment. Het einde van onze huurperiode was in beeld en we dachten al na over een verbouwing of verhuizing om meer ruimte voor onze lunchroom te krijgen. In onze andere winkels in Gouda en Haastrecht zien we al hoe goed dat uitpakt.”

Bij de verbouwingsplannen hadden Marcel en Ditty in den lande het idee van een lunchroom opgepikt. “De ondernemers regelden het zelf, maar dat zagen wij niet zitten. Als schoenmaker blijven wij graag bij onze leest en laten we dit over aan de vakmensen. En die vonden we in Arjan en Bianca.” De gesprekken verliepen soepel en de twee echtparen konden al snel een akkoord sluiten. “Uniek in Nederland”, lacht Arjan. “Op deze manier zie je dit nog nergens.”

De werkzaamheden aan het pand zijn in volle gang; op de tekeningen is te zien dat de twee winkels hun eigenheid behouden, maar door een transparante vormgeving is de drempel om van de ene naar de andere zaak te gaan zo laag mogelijk gemaakt. “Het wordt er voor onze klanten straks nog aantrekkelijker op om in onze compleet nieuwe winkels langs te komen, of je nu voor schoenen, sportkleding, brood of een hapje eten binnenstapt.”