Nog niet zo lang geleden zag je een mooie koopwoning, deed je een bod net onder de vraagprijs en was de kans groot dat je na wat onderhandelingen de champagne kon ontkurken. Hoe anders gaat het anno 2021. Voor vrijwel iedere woning staat een rij gegadigden klaar, wordt de vraagprijs vaak stevig overboden om er uiteindelijk veelal achter te komen dat je wéér achter het net hebt gevist.

“Een heel herkenbare situatie”, beaamt Gijsbert van Egmond, eigenaar van Van Egmond Makelaardij uit Bergambacht. “Mensen zien een huis in de verkoop, nemen contact op met een makelaar en worden op een wachtlijst geplaatst. Heb je ‘het geluk’ dat je de woning mag bezichtigen, dan heb je vaak twee dagen de tijd om een bod uit te brengen. Maar wat is een goed bod bij een vraagprijs van bijvoorbeeld 350.000 euro? Moet je op 365.000 gaan zitten, of 375.000? Veel mensen voelen zich daar dolende in.”

Juist voor hen is het goed te weten dat Van Egmond Makelaardij als aankoopmakelaar een verhelderende rol kan spelen in het proces van bieden, inspecteren en kopen. “Wij hebben een groot netwerk en de expertise. We zien wat er te koop staat en tegen welke bedragen soortgelijke woningen verkocht worden. Inzichten die we benutten om de klant degelijke te adviseren en namens hem of haar de onderhandelingen te voeren.”

Nuchter, zakelijk en realistisch. “Wij stellen ons op het standpunt dat een prijs van een huis wél moet kloppen en de klant er zorgeloos in moet kunnen wonen. In dat opzicht houden we mensen soms een spiegel voor. Met resultaat. We hebben ook als aankoopmakelaar al heel wat mensen blij kunnen maken. Voel je welkom bij Van Egmond Makelaardij.”

Lees meer over Van Egmond Makelaardij