Al veertig jaar houdt De Gouden Roos – Gaaf Wonen vast aan hetzelfde uitgangspunt: zorgen voor een groot aanbod aan bloemen en planten, vers vanaf de veiling. Het zorgt ervoor dat de winkel één van de trekpleisters van Winkelhof Bergambacht is, waarvoor klanten uit het dorp zelf en uit de wijde omgeving graag en regelmatig langs gaan.

“Zo komen er uit de gehele Krimpenerwaard elke week vaste klanten langs voor een mooi boeket bloemen”, knikt Astrid van Gils, samen met haar man Jan eigenaar van De Gouden Roos – Gaaf Wonen. “We hebben in de loop van de jaren een brede en trouwe klantenkring opgebouwd.”

De start was op 25 november 1981 in Ouderkerk; de huidige vestiging aan de Hoofdstraat 88 werd in 1992 betrokken. Veertig jaar is een respectabele leeftijd, maar het verstrijken van de tijd heeft niets afgedaan aan het enthousiasme waarmee Jan en Astrid hun bloemen- en plantenwinkel runnen. Samen met dochter Danny, die enkele jaren geleden ook in het familiebedrijf kwam en hun twee medewerksters Diana en Natascha, genieten ze er nog elke dag van om met hun groene en kleurrijke koopwaar mensen van dienst te zijn. Jan: “Met onze insteek om ons echt alleen op bloemen en planten te richten, zijn we inmiddels één van de weinige. De Gouden Roos – Gaaf Wonen is nog een échte bloemen- en plantenwinkel en dat willen we ook zo houden.”

Astrid vult hem aan: “Voor ons als dorpswinkel is het belangrijk om een heel breed aanbod te hebben. Je hoeft hier nooit met lege handen de deur weer uit te gaan. En we houden van gezelligheid, een praatje met onze klanten, geven graag advies als dat gevraagd wordt.” Een dorpswinkel, maar wel één waarbij de laatste trends goed in de gaten worden gehouden. De webshop draait alweer vele jaren succesvol en voor de nieuwste ontwikkelingen kun je ook terecht bij De Gouden Roos – Gaaf Wonen. “Zo zijn nu de plukboeketten erg in, waarbij je zelf boeketten samen kunt stellen. Daar bieden we ook alle ruimte aan.”

Zeker zo belangrijk is de versheid van de honderden bloemen en planten die in de winkel staan. Waar veel winkels in deze branche afhankelijk zijn van groothandels, waardoor het langer duurt voordat de producten in de schappen staan en ze duurder zijn, haalt De Gouden Roos – Gaaf Wonen het assortiment rechtstreeks van de veiling. “Meerdere keren per week gaat de wekker om half vier”, lacht Jan. “Dan ga ik naar de veiling, koop daar wat nodig is en dat staat om 12.00 uur diezelfde dag in onze winkel. Verser dan dat kan niet. En onze klanten waarderen dat.”

Zoals gezegd, het enthousiasme is na die veertig jaar nog even groot als op de eerste dag. Jan, met nadruk: “Van bloemen wordt toch iedereen vrolijk?” En Astrid: “De mensen die binnenstappen zijn positief gestemd, dus dat maakt het werken ook leuk. Zelfs bij rouwwerk is het goed om te ervaren dat klanten dankbaar zijn als alles goed geregeld is en het er mooi uitziet.” Danny vult haar aan: “Daarnaast werken we met de seizoenen, het is elke keer weer anders.”

Lees meer over De Gouden Roos – Gaaf Wonen