Lingeriespeciaalzaak Mevrouw Lingerie viert dit jaar de tiende verjaardag. De winkel was en is een vertrouwd adres voor lingerie, badmode en nachtkleding voor Bergambacht én de wijde omgeving. De pijlers onder het succes: een breed assortiment, vakkennis en persoonlijke aandacht.

Geen wachtrij, gemakkelijke stoelen om even te zitten en wat te drinken, rustig de tijd nemen om een goed passende en mooie bh uit te kiezen; daarvoor kun je bij Mevrouw Lingerie uitstekend terecht. Connie Donker neemt graag de tijd om klanten letterlijk en figuurlijk maatwerk te bieden. “Klanten die elders niet slagen en niet goed passende lingerie dragen van dienst kunnen zijn. Ze zeggen dan soms: ik kan nergens iets vinden dat bij mij past. In bijna alle gevallen lukt het dan toch, ook als zij moeilijke en slecht verkrijgbare maten hebben, om hen van perfect passende en comfortabele lingerie te voorzien. Daar geniet ik echt van.”

Zelf is Connie sinds vijf jaar eigenaar van de Bergambachtse zaak. Ze nam Mevrouw Lingerie over van Ria Gelderblom, die vijf jaar eerder aan de wieg stond van de winkel. “Ria nam toen het aanbod van Bonito over, die elders in ons winkelcentrum gevestigd was en er een punt achter zette. Zij heeft Mevrouw Lingerie heel goed in de markt gezet. Zij was echt een vakvrouw. Ik ben heel blij dat zij tot aan afgelopen jaar een dag in de week is blijven werken. Van Ria heb ik heel veel geleerd.”

Want in de winkel staan, dat was Connie wel gewend, maar het verkopen van lingerie was nieuw voor haar. Ruim twaalf jaar was ze één van de gezichten van Bergambacht Optiek. “Ik was op zoek naar een uitdaging en al klant bij Ria. Op een gegeven moment kwam het overnemen van de winkel ter sprake. Ik heb er natuurlijk goed over nagedacht, maar uiteindelijk in het diepe gesprongen. En daar heb ik echt geen seconde spijt van gehad. Al heel snelde voelde ik me helemaal thuis bij Mevrouw Lingerie. Het eigen baas zijn bevalt me prima. Zelf je keuzes maken en verantwoordelijk zijn, dat past bij mij.”

In de loop van de jaren groeide het aantal klanten van de lingeriespeciaalzaak aan de Hoofdstraat. “Het zit nog steeds in de lift”, knikt Connie. “Ik merk dat ons ruime aanbod en de persoonlijke aandacht bij veel klanten ervoor zorgt dat ze over de drempel stappen. Want die is er nog wel. Mensen denken vaak dat het duur en exclusief is, terwijl ik ook een ruim aanbod aan basic en betaalbare lingerie heb. En een paar euro meer betalen voor een bh die veel prettiger zit en veel langer meegaat is al het geld meer dan waard.”

Voor de goede orde: Mevrouw Lingerie biedt meer dan alleen bh’s en slips. In de zomer staat bijna de helft van de winkel in het teken van de badmode, waarin Connie ook een uitgebreid en gevarieerd assortiment heeft. “Daarnaast hebben we nachtkleding en ondergoed voor mannen. Zij weten de weg naar Mevrouw Lingerie ook steeds meer te vinden.”

www.mevrouwlingerie.nl