We schrijven het jaar 1964: de deuren van Slingerland gingen voor het eerst open. Zes weken na de opening werd de huidige eigenaar Sjaak Slingerland geboren. De zaak groeide uit tot het mini-warenhuis van nu. Wat onveranderd is gebleven in die zestig jaar? “Hier wordt echt service geleverd.”

Zes decennia Slingerland, dat mag niet zomaar voorbijgaan. Sjaak Slingerland: “Daar gaan we volgend jaar zeker iets mee doen.” Helaas lukt het ons niet om alvast wat verdere details aan hem te ontfutselen, maar in het volgende magazine komt er zeker meer aandacht voor dit bijzondere jubileum en de acties die op stapel staan.

Vóór alle feestelijkheden van 2024 is er nog het belangrijke seizoen rond sinterklaas en kerst. “We geven elk jaar het Sinterklaasboek uit: kinderen gaan bijna met het boekje mee naar bed! Ze kunnen een sticker plakken bij het artikel dat ze graag zouden willen hebben van Sint, eventueel met een kleine bijdrage van opa en oma”, vertelt Sjaak glimlachend. “En daarna natuurlijk kerst. We zijn dan een soort cadeauwinkel. Een boek cadeau doen is altijd een goed idee, wat mij betreft. Bovendien wordt het netjes ingepakt.”

Zestig jaar is natuurlijk niet zomaar iets. Hoe blijf je als winkel bij de tijd? “Je moet altijd kritisch naar jezelf kijken”, vertelt Sjaak. “Verder bezoeken we vaak vakbeurzen om te kijken welke trends er zijn en welke ontwikkelingen we kunnen ontdekken binnen de vier assortimentsgroepen in ons bedrijf. Onze medewerkers hebben allemaal hun eigen specialisme: boeken, huishoudartikelen, speelgoed en kantoorartikelen. Maar iedereen weet ook iets van het totale assortiment. Het is eigenlijk een klein warenhuis, maar wij leveren wel echt service.”

Hoofdstraat 34 | Bergambacht | 0182-351231