Ze zeggen weleens dat je op het hoogtepunt moet stoppen. Eric Elbertse van Optie1 draagt daarom met plezier het stokje over aan zijn medewerker Daniël Blinksma.

Vanuit de hele regio komen mensen naar Optie1 Bergambacht voor het deskundige advies van Eric Elbertse en zijn medewerkers op het gebied van mobiele telefoons, smart living, televisie en internet.

Eric had al vroeg een zwak voor retail; hij is ooit op aanraden van zijn ouders gaan werken bij een elektronicazaak in Schoonhoven. Eric zegt lachend: “Mijn ouders zeiden dat ik nog een koelkast aan een ijsbeer kon verkopen.’’ Daarvandaan rolde hij de telecom in. Eric: “Uiteindelijk ben ik mijn eigen winkel gestart met een filiaal in Bergambacht én in Schoonhoven.”

Optie1 Bergambacht was meteen een hit, dus daar heeft Eric zich op gefocust. En met succes: drie jaar geleden is de winkel verhuisd naar een groter pand, aan de Hoofdstraat 44.

Eric: “In juli is het 9 jaar geleden dat ik de zaak startte. Nu is het moment aangebroken om de boel over te dragen aan Daniël. Hij werkt nu zo’n zes jaar met mij samen in Bergambacht, dus inmiddels is het voor iedereen een bekend gezicht. Hij doet het net zo goed als ik, daar heb ik alle vertrouwen in. En ik zal heus nog wel eens in de zaak staan; kom ik gezellig een dagje meewerken op een zaterdag. Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen in mij en onze winkel!’’