Speelgoed, koffiezetapparaten, boeken, schrijfwaren en meer; je vindt het allemaal bij Slingerland in Bergambacht. Het grootste kleinwarenhuis in de Krimpenerwaard.

“We hebben eigenlijk gewoon vier speciaalzaken onder één dak”, vertelt Sjaak Slingerland met gepaste trots. Zijn bedrijf trekt klanten uit een grote regio. Ze komen bij Slingerland omdat ze er goed geholpen worden, omdat het personeel kennis van zaken heeft én omdat de service goed is. Over ruilen wordt niet moeilijk gedaan, om maar een voorbeeld te noemen.

Het team van Slingerland vindt het een sport om de speld in de hooiberg te vinden voor hun klanten. Zo kwam er laatst een klant de stad en land tevergeefs had afgezocht naar een kasboek. Slingerland had er gewoon nog één liggen. “Mijn vader zei altijd: ‘De voorraad is je kracht’. Dat geldt nog steeds. Wanneer iemand komt voor een printercartridge, dan betekent dit dat hun printer thuis stil staat. Ze willen niet wachten tot de postbode de volgende dag de via internet bestelde cartridge brengt, dus ze komen naar ons. Omdat wij het direct op voorraad hebben.”

Slingerland boekhandel en kantoorboekhandel werd 57 jaar geleden opgericht door Sjaaks’ vader. Sjaak nam het familiebedrijf in 1995 over. Tegenwoordig staat Slingerland bekend vanwege de uitgebreide collectie religieuze boeken, vanwege de grote afdeling met huishoudelijke artikelen en het ruime assortiment printer cartridges. Top 1 Toys, de speelgoedtak van het bedrijf, mag ook niet onvermeld blijven. Met het najaar in aantocht staan er weer een aantal hele mooie acties in het kinderspeelgoed op stapel.

Hoofdstraat 34 | Bergambacht | 0182-351231 | www.winkelhof.nl/winkels/slingerland/