Woven With Love heeft een feestje in het vooruitzicht: in augustus bestaat de winkel tien jaar. Coby, Maaike en Kirsten zijn er helemaal klaar voor.

“We noemen ons soms de drie musketiers”, vertelt Coby, die de winkel runt samen met dochter Kirsten en inmiddels ook met Maaike, de oudste dochter. De boetiek aan de Hoofdstraat brengt prachtige modemerken naar Bergambacht, zoals Studio Anneloes, Summum en Moscow Design. De dames, net terug van een inkooptrip, zijn helemaal enthousiast over de nieuwe collecties. Coby: “We werken alleen samen met leveranciers die passen bij ons verhaal. Zoals het nieuwe merk Aiméethelabel, of Atelier Rebul, met echte niche geuren. Het klikte heel goed met de eigenaar.” Wat zien we dit nieuwe seizoen in jullie winkel? “De Barbie-film heeft nog grote invloed: je ziet veel roze en kleuren als oranje, paars en lila. En de naturals zijn een blijvertje; ik houd daar ook erg van. Luxe, maar wel eenvoudig. Wij brengen het allemaal, want onze klant is heel divers.”

Woven With Love bestaat deze zomer tien jaar. “Daar mogen we hartstikke trots op zijn!” Dat het feestje bijna letterlijk in het water viel door een lekkage vorig jaar, wil Coby liever zo snel mogelijk vergeten. “Tijdens die moeilijke periode heb ik wel de kracht van Bergambacht ervaren. De reacties van andere ondernemers, buren en klanten waren gewoon hartverwarmend. Samen één, samen sterk. Uit alle hoeken en gaten kwamen mensen helpen. De een kwam met kratten, de ander met schoonmaakspullen.” De boetiek ziet er nu weer tiptop uit. Coby besluit: “Het is zo fijn dat we nu weer klanten kunnen ontvangen in onze mooie winkel.”